1度作ってしまえば意外と簡単な事に気付くはず。グラタンやシチューに使える基本のベシャメルソースのレシピです。
- 調理時間:30分
- 仕上がり量:600g
- 必要な道具:鍋かフライパン・ゴムベラ
Contents
材料
- 牛乳 500ml
- 無塩バター 50g
- 薄力粉 50g
- 塩 4g
- ホワイトペッパー 適量
調理手順
STEP
炒める
フライパンにバターを投入して小麦粉を炒める。
STEP
混ぜる
弱火にして、牛乳を100mlずつ加えダマにならないように、ゴムベラでよく混ぜ合わせる。
STEP
完成
塩とホワイトペッパーを加え味を整える。完成したら表面の乾燥に注意、冷まして落としラップなどで密閉しましょう。
Béchamel sauce Recipe in English
Once you make it, you will find it surprisingly easy. This is a basic béchamel sauce recipe for gratins and stews.
- Cooking time: 30 minutes
- Finished amount: 600 g
- Required utensils: pot or pan, rubber spatula
Ingredients
- 500 ml milk
- 50 g unsalted butter
- 50 g light flour
- 4 g salt
- white pepper to taste
Cooking Instructions
STEP
Fry
Put butter in a frying pan and fry flour.
STEP
Mix
Reduce heat to low and add milk 100 ml at a time, mixing well with a rubber spatula to avoid lumps.
STEP
Finish
Add salt and white pepper to taste. When finished, let cool and seal with plastic wrap, taking care not to dry the surface.