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ベシャメルソース Béchamel sauce

English follows Japanese.

1度作ってしまえば意外と簡単な事に気付くはず。グラタンやシチューに使える基本のベシャメルソースのレシピです。

  • 調理時間:30分
  • 仕上がり量:600g
  • 必要な道具:鍋かフライパン・ゴムベラ
Contents

材料

  • 牛乳           500ml
  • 無塩バター 50g
  • 薄力粉           50g
  • 塩     4g
  • ホワイトペッパー 適量

調理手順

STEP
炒める

フライパンにバターを投入して小麦粉を炒める。

STEP
混ぜる

弱火にして、牛乳を100mlずつ加えダマにならないように、ゴムベラでよく混ぜ合わせる。

STEP
完成

塩とホワイトペッパーを加え味を整える。完成したら表面の乾燥に注意、冷まして落としラップなどで密閉しましょう。

Béchamel sauce Recipe in English

Once you make it, you will find it surprisingly easy. This is a basic béchamel sauce recipe for gratins and stews.

  • Cooking time: 30 minutes
  • Finished amount: 600 g
  • Required utensils: pot or pan, rubber spatula

Ingredients

  • 500 ml milk
  • 50 g unsalted butter
  • 50 g light flour
  • 4 g salt
  • white pepper to taste

Cooking Instructions

STEP
Fry

Put butter in a frying pan and fry flour.

STEP
Mix

Reduce heat to low and add milk 100 ml at a time, mixing well with a rubber spatula to avoid lumps.

STEP
Finish

Add salt and white pepper to taste. When finished, let cool and seal with plastic wrap, taking care not to dry the surface.

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