我が家の基本的な雑穀ご飯です。身体のことを考え食物繊維をプラスしています。
- 調理時間:2時間
- 仕上がり:1800g
- 道具:電気圧力鍋
材料
- 無洗米 5合(900ml 750g)
- 雑穀米パック 2p (60g)
- デキストリン 50g
- 水 1050ml
調理手順 電気圧力鍋
すべての材料を計量して電気圧力鍋にセットして、夏は30分程度、冬は1時間程度浸水させる。
電気圧力鍋の白米コースをスタート。
炊き上がったら切るようにう混ぜる。
調理手順 鍋
すべての材料を計量して鍋に入れ、夏は30分、冬は1時間ほど浸水させる。
強火の火にかけ沸騰したら箸でかき混ぜ、弱中火にして(弱めにコトコトする程度)蓋をして13分加熱。
火を止め10分蒸らす。
炊き上がったら切るようにう混ぜる。
Cereal rice Recipe in English
This is our basic cereal rice. We add dietary fiber for the sake of the body.
- Cooking time: 2 hours
- Finish: 1800g
- Tools: Electric pressure cooker
Ingredients
- 5 cups (900ml 750g) Wash-free rice
- 2p (60g) packet of millet rice
- 50g dextrin
- 1050ml water
Cooking Instructions Using an Electric Pressure Cooker
Measure all the ingredients, set them in an electric pressure cooker, and let them soak for about 30 minutes in summer and 1 hour in winter.
Start the white rice course of the electric pressure cooker.
When cooked, stir to cut.
Cooking Instructions Using a pot
Measure all ingredients, place in a saucepan, and let soak for 30 minutes in summer and 1 hour in winter.
Bring to a boil over high heat, stir with chopsticks, reduce heat to low-medium (just enough to simmer on low), cover and cook for 13 minutes.
Turn off heat and steam for 10 minutes.
When cooked, stir to cut.