- 調理時間:2時間
- 仕上がり:1パウンド
- 必要な道具:パウンド型
オーソドックスなタイプのベイクドチーズケーキです。混ぜて焼くだけ、とても簡単なので是非試してみて下さい。
材料
- クリームチーズ 200g
- 砂糖 60g
- 玉子M 2個
- 無塩バター 10g
- 牛乳 50ml
- ギリシャヨーグルト 100g
- レモン汁 大さじ1
- 薄力粉 25g
- 塩 3g
調理手順
クリームチーズと無塩バターを室温に戻しておく。オーブンを180℃に余熱しておく。
室温に戻したクリームチーズと砂糖を入れ、なめらかになるまでよく練る。
薄力粉、玉子、バター、牛乳、ヨーグルト、レモン汁の順に加え、その都度しっかりと混ぜる。
オーブンぺーパーを敷いた型に混ぜた材料を流し入れた後、空気をしっかり抜く。
オーブンを180℃余熱したオーブンで串をさして生地がつかなくなるまで40分ほど焼く。
焼き上がったら型ごと常温に置いて充分粗熱をとり、冷蔵庫に入れて約2~3時間冷やし、型から抜いて完成。
Baked Cheesecake Recipe in English
- Cooking time: 2 hours
- Finished quantity: 1 pound
- Required utensils: Pound mold
This is an orthodox type of baked cheesecake. It is very easy to make, just mix and bake, so please give it a try.
Ingredients
- 200 g cream cheese
- 60 g sugar
- 2 eggs M
- 10 g unsalted butter
- 50ml milk
- 100 g Greek yogurt
- 1 tbsp lemon juice
- 25 g flour
- 3 g salt
Cooking Instructions
Bring cream cheese and unsalted butter to room temperature. Preheat oven to 350°F (180°C).
Add the room temperature cream cheese and sugar and knead well until smooth.
Add the flour, eggs, butter, milk, yogurt, and lemon juice in that order, mixing thoroughly each time.
Pour the mixture into an ovenproof parchment lined mold, and then vent thoroughly.
Preheat oven to 350°F (180°C) and bake for 40 minutes until a skewer inserted in the center comes out clean.
After baking, leave the molds at room temperature and cool in the refrigerator for about 2 to 3 hours before unmolding.